Juustot, jugurtit, jäätelöt

Heikkilän Juustola on aloittanut 1995 ja nykyisinä yrittäjinä toimimme me Annika Heikkilä ja Pekka Moisio. Aluksi jalostimme oman karjan maitoa, mutta työmäärän kasvaessa liian suureksi, luovuimme omista lehmistä. Keskityimme maidon jatkojalostamiseen ja samalla siirryimme luomumaitoon. Juustolassa valmistamme noin kymmentä erilaista juustoa, jukurttia, piimää, voita sekä pakkaamme pastöroitua maitoa kahviloille, ravintoloille ja kuluttajille.

Muutaman vuoden harkinnan jälkeen hankimme vielä jäätelökoneen ja näin ollen laajensimme valikoimaa vielä jätskeillä. Vaikka kaikki muut tuotteet ovat luomua, halusimme tehdä jäätelöt tavanomaisena tuotantona, jotta voimme käyttää mahdollisimman paljon kotimaisia ja jopa laitikkalalaisia raaka-aineita. Maito jäätelöön tulee kylältä ja marjat Suttisen Tilalta.

Makuelämyksiä maidosta

Heikkilän Juustola on palkittu mm. Vuoden Lähiruokateko -palkinnolla 2019, Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkintolla 2021 ja Maistuva maaseutuyritys -tunnustuksella 2021.

Juustolan tuotteita on saatavilla tietysti Makukylän kaikista puodeista, sekä Helsingin ja Tampereen alueelta. Omaa varsinaista myymälää juustolassa ei ole, mutta nouto tilalta onnistuu tarvittaessa ennalta sovitusti tai verkkokaupan noutopisteeltä.

Heikkilän Juustola

Köökinmäentie 1,
36660 Laitikkala

044 339 9904